BeeFree: on the fly nieuwsbrieven ontwerpen

  • door

Het ontwerpen van een nieuwsbrief kost enorm veel moeite. Met de komst van BeeFree komt daar echter verandering in. Met deze tool kun je eenvoudig met behulp van drag & drop nieuwsbrieven in elkaar zetten.

BeeFree bied je de mogelijkheid om te kiezen uit aantal vooraf gemaakte lay-outs (zowel rich templates als basic). Dit houdt in dat BeeFree een concept heeft gemaakt over hoe een bepaalde nieuwsbrief er ongeveer uit ziet. Natuurlijk kun je dit zelf allemaal aanpassen, maar het is een handige stap in de goede richting.

BeeFree templates

BeeFree templates

De editor voor de nieuwsbrief is erg intuïtief en is makkelijk te gebruiken. Je klikt op een element die je in de nieuwsbrief wilt plaatsen en sleept deze naar de gewenste plek. Wanneer je met de muis boven elementen komt, geeft BeeFree automatisch aan waar je een element kan neerzetten. Dit zorgt ervoor dat je heel snel nieuwsbrieven in elkaar kan slepen. BeeFree biedt daarnaast ook uitgebreide aanpassingsmogelijkheden voor zaken als breedte van de nieuwsbrief, achtergrondkleuren en tekst (zoals fonts, kleuren en grootte). Ook kun je zelf afbeeldingen uploaden en die toevoegen.

BeeFree Editor

BeeFree Editor

BeeFree biedt ook een previewmodus, zodat je je nieuwsbrief kan testen zoals deze er uit zou zien op mobiele apparaten of op de desktop.

Previewmodus op mobiel apparaat

Previewmodus op mobiel apparaat

Je kunt ook een test sturen naar 1-5 e-mailadressen per keer. De e-mail komt er dan (in GMail) zo uit te zien:

Voorbeeld nieuwsbrief in GMail

Voorbeeld nieuwsbrief in GMail

BeeFree bewaart de nieuwsbrief die je gemaakt hebt, dus zodra je de website verlaat en op een ander tijdstip weer terug komt, dan wordt je de optie geboden om verder te gaan met de nieuwsbrief waar je mee bezig was.

Als je uiteindelijk tevreden bent met de nieuwsbrief die je ontworpen hebt, kun je deze opslaan (door op ‘Save’ te klikken). Je kunt ervoor kiezen om de bestanden te downloaden of om deze via MailUp te versturen. Wanneer je voor de eerste optie kiest, dan krijg je een ZIP met daarin een HTML bestand en een mapje met de door jou toegevoegde afbeeldingen. Dit kan je dan gebruiken om de nieuwsbrief in te zetten in de toekomst. Wanneer je voor de tweede optie kiest, dan kun je de mail versturen via MailUp. Dit is een tool om op grote schaal nieuwsbrieven te versturen, ontwikkeld door het bedrijf achter BeeFree. Echter moet je daarvoor betalen.

BeeFree is dus een leuke tool om op een intiutieve manier nieuwsbrieven te ontwikkelen. Het is gratis, dus dat maakt het een erg interessante tool om in te zetten. Ga nu naar BeeFree om te gebruiken!